Oto przepis dla prawdziwych miłośników kuchni cygańskiej: soczysta karkówka z ziemniakami i aromatycznymi przyprawami.

Karkówka to ulubione mięso fanów grilla. Jednak karkówkę można przygotować nie tylko na jeden sposób.

Karkówka po cygańsku jest przepisem, który koniecznie trzeba znać. Jest to sposób na miękką i aromatyczną karkówkę, która zachwycie niejednego mięsożercę. Mimo że trzeba do jej przyrządzenia wielu składników to jednak wysiłek włożony w jej przygotowanie jest tego wart. Jak zatem ją przygotować?

Jak przygotować karkówkę po cygańsku?

Składniki:

  • 1.5 mięsa
  • 2kg ziemniaków
  • pół szklanki piwa
  • 100ml oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka miodu
  • 200g śmietany 18%
  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • przyprawy- świeża pietruszka, przyprawa do gyrosa
  • 100g boczku

Wykonanie:


error: Treść zabezpieczona !!