Ułóż kurczaka na zwykłej kapuście – Domownicy zjedli wszystko w jeden dzień! Raz dwa i gotowe

Fenomenalna potrawa z paru składników.

Wystarczą udka z kurczaka oraz kapusta, a Twoje danie zyska uznanie wśród gości. Szybkie i smaczne danie bez wysiłku.

Przygotowywanie obiadu w piekarniku jest zdrowe i szybkie. Minimum wysiłku przy maksimum zadowolenia. Pyszny obiad w krótkim czasie.

Potrawy przyrządzane w piekarniku są bardziej zdrowe i soczyste od tradycyjnego smażenia. Co więcej, takie danie jest idealne jako główne, ale sprawdzi się także jako przekąska.

Poznaj więc przepis na soczystego kurczaka ze smaczną kapustą prosto z piekarnika. Niebo w gębie!

Fenomen tkwi w kapuście, na której ułożone jest mięso. Warzywo wchłonie cały sok i aromat kurczaka. To zagwarantuje doskonały smak mięsa.

Potrzebujesz:

  • 1 główka kapusty
  • 4 uda z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 ml oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Czerwona papryka

Przygotowanie

Kapustę pokrój na grube plastry o grubości około 2 cm i ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

Następnie posyp je przyprawami, a na wierzch ułóż udka z kurczaka.

Rozgnieć czosnek lub drobno zetrzyj i wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem.

Możesz wykorzystać także inne przyprawy, które lubisz. Powstałą pastę nałóż na mięso. Nagrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut.

Kapusta, która zabrała smaku za sprawą przypraw, stała się idealnym dodatkiem do dania.

Podsmażona na patelni wydobywa z siebie cały aromat i podkręca smak.


error: Treść zabezpieczona !!