Przed ugotowaniem bulionu, obierz cebulę i upiecz ją w piekarniku. Następnie dodaj upieczoną cebulę do bulionu, dzięki czemu będzie miał on ładny kolor i równie dobry smak.
Jeśli gotujesz bulion warzywny bez ziemniaków, wykorzystaj tę wskazówkę! Usmaż wcześniej kilka łyżek mąki na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodaj ją do gotującej się zupy. Dzięki temu zabiegowi twoja zupa będzie lepsza w smaku oraz bardziej gęsta.
podczas gotowania idealnej zupy powinno się co jakiś czas usuwać zbierającą się w niej pianę oraz nadmiar tłuszczu. Najlepiej zrobić to za pomocą łyżki bądź ręcznika kuchennego.
Jeśli piana opadnie na dno garnka, dodaj szklankę zimnej wody, a piana ponownie wypłynie na powierzchnię.
Bardzo chętnie poznamy również tajemnice kulinarne oraz pomysły naszych czytelników dlatego, jeśli chcecie podzielić się z nami swoimi sekretami na gastronomiczny sukces, nie krępujcie się!