Kilka uniwersalnych wskazówek i rad na przyrządzenie pysznej zupy. Od teraz tylko tak robię

Przed ugotowaniem bulionu, obierz cebulę i upiecz ją w piekarniku. Następnie dodaj upieczoną cebulę do bulionu, dzięki czemu będzie miał on ładny kolor i równie dobry smak.

Bulion warzywny

Jeśli gotujesz bulion warzywny bez ziemniaków, wykorzystaj tę wskazówkę! Usmaż wcześniej kilka łyżek mąki na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodaj ją do gotującej się zupy. Dzięki temu zabiegowi twoja zupa będzie lepsza w smaku oraz bardziej gęsta.

Tłuszcz i Piana

podczas gotowania idealnej zupy powinno się co jakiś czas usuwać zbierającą się w niej pianę oraz nadmiar tłuszczu. Najlepiej zrobić to za pomocą łyżki bądź ręcznika kuchennego.

Piana II

Jeśli piana opadnie na dno garnka, dodaj szklankę zimnej wody, a piana ponownie wypłynie na powierzchnię.

Mamy nadzieję, że wymienione przez nas wskazówki okażą się przydatne podczas przygotowywania kolejnego obiadu!

Bardzo chętnie poznamy również tajemnice kulinarne oraz pomysły naszych czytelników dlatego, jeśli chcecie podzielić się z nami swoimi sekretami na gastronomiczny sukces, nie krępujcie się!

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!