Kilka uniwersalnych wskazówek i rad na przyrządzenie pysznej zupy. Od teraz tylko tak robię

Oto kilka prostych rad, które mogą ci się przydać:

Przesolona zupa – jeśli przesoliłaś zupę, dodaj do zupy obrane i pokrojone, surowe ziemniaki. Pochłoną one nadmiar soli.

Kiedy posolić?

Do rosołu, najlepiej dodać sól 30 minut przed końcem gotowania, a do zupy rybnej 3 minuty przed końcem. Dzięki temu uzyskasz idealny smak.

Chcesz, aby twój rosół był smaczny?

Dodaj do niego całą cebulę oraz marchewkę, a także zrezygnuj z liścia laurowego.

Czosnek

Ten produkt powinno się dodawać praktycznie pod koniec gotowania, dzięki czemu zachowa on swój aromat oraz walory smakowe i dobroczynne wartości zdrowotne.

Bulion z kości

Zanim zaczniesz gotować bulion, dodaj wcześniej plasterek twardego sera.

Bulion mięsny


error: Treść zabezpieczona !!