Miękkie, przepyszne paszteciki z kapustą bez jajek. To nadzienie zachwyca smakiem
13 302
Dokładnie przesiej mąkę, aby stała się puszysta. Następnie połącz ją z solą oraz suchymi drożdżami i dokładnie wymieszaj. Powoli wlewaj wodę małymi partiami. Mieszaj, dopóki ciasto nie będzie miękką i jednolitą strukturą.
Miskę posmaruj olejem, a następnie przełóż do niej ciasto. W czasie, kiedy ciasto rośnie, posiekaj kapustę oraz cebulę.
Następnie podsmażaj cebulę na średnim ogniu, dopóki nie uzyska złotobrązowego koloru. Kiedy cebula osiągnie oczekiwany kolor, dodaj na patelnię kapustę i smaż na dużym ogniu. Nie zapomnij o mieszaniu, aby składniki nie przywarły do patelni.
Na patelnię dodaj przyprawy: czerwoną paprykę mieloną i suszoną miętę. Na koniec wszystko wymieszaj. Duś przez kilka minut pod przykryciem. Dodaj zioła i wyłącz palnik bądź kuchenkę.