Miękkie, przepyszne paszteciki z kapustą bez jajek. To nadzienie zachwyca smakiem

Na stole posypanym mąką ugnieć ciasto, a następnie podziel je na małe kawałki. Rozwałkuj przygotowane kawałki ciasta, aby miały kształt małych placków. Na każde rozwałkowane ciasto nałóż po łyżce nadzienia, które przygotowałaś na patelni.

Kiedy farsz jest już nałożony, sklej boki ciasta ze sobą, aby utworzyć z nich małe kieszonki (mniej więcej wielkości dłoni).  Paszteciki usmaż na oleju.

Po usmażeniu ułóż paszteciki na papierowej serwetce, aby odsączyć tłuszcz. Paszteciki można przygotować z innym nadzieniem.

Na farsz może składać się zarówno podana wyżej kapusta, ale również twaróg, jajka czy ziemniaki. Dzięki temu Twoje pierożki nigdy nie będą nudne i zawsze będą zaskakiwać.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!