Dieta bulionowa – Poprawisz wygląd swojej skóry, ale również zrzucisz nawet pięć kilogramów przez trzy tygodnie.

Kilogram do półtora kilograma mięsa gotujemy w czterech litrach wody przez 3 – 4 godziny. Gotowanie w szybkowarze skraca ten czas do dwóch godzin. Przed rozpoczęciem gotowania bulionu, kości z mięsa można piec przez piętnaście minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C.

Zbieg ten sprawi. że rosół będzie miał piękny złocisty kolor i bardziej zdecydowany, wyrazisty smak. Nie zapomnij  o koniecznych dodatkach, takich jak ocet, sok z pomidorów lub cytryny i tym podobne. Możesz użyć różnych przypraw zależnie od Twoich upodobań smakowych. Pamiętaj o dodaniu octu, który jest ważnym składnikiem naszego bulionu.

Dieta bulionowa ma niezwykle korzystny wpływ na skórę. Jest skuteczniejsza niż botox i inne inwazyjne sposoby odmładzania skóry. Trzy porcje naszego wspaniałego rosołu dostarczą nam tylko 84 kalorie. Dorosła osoba nawet podczas odchudzania  potrzebuje znacznie więcej energii.

Nie musisz się więc przesadnie ograniczać. Aby dostarczyć organizmowi niezbędne składniki pokarmowe i zapewnić sobie komfort nie odczuwania głodu, bez obawy możesz spożywać bulion w ilości większej niż trzy porcje. Na pewno zrzucisz zbędne kilogramy tkanki tłuszczowej.

Czytaj dalej

error: Treść zabezpieczona !!