Domowy zdrowy majonez bez octu i jajek w 1 minutę – Dziękuję siostrze za przepis.

To doskonały wybór dla osób dbających o linię! Z powodzeniem można go wykorzystać do tradycyjnej sałatki jarzynowej oraz używać jako dodatek do mięs oraz ryb, bez obaw o pojawienie się dodatkowych kilogramów po świętach…

Składniki:

  • 1 szklanka kwaśnej śmietany (12% lub light),
  • 1 średniej wielkości ogórek konserwowy,
  • 1 mała cebula,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju ryżowego,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • koperek, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Ogórka i cebulę zetrzyj na tarce lub bardzo drobno posiekaj.
Wszystkie składniki umieść w pojemniku malaksera i ubijaj do czasu uzyskania właściwej konsystencji. Do tego celu możesz też użyć zwykłego blendera ręcznego. Gotowy majonez przechowuj w lodówce, podany na stół ozdób świeżym koperkiem.

Przepis III – fit majonez polecany przez trenerów

error: Treść zabezpieczona !!