Przepis na nalewkę z imbiru. Pomaga w bólu głowy oraz bólu stawów – szybki sprawdzony przepis
208
Korzeń imbiru znany jest na całym świecie ze swojego smaku, aromatu i prozdrowotnych właściwości.
Często używamy go w naszych kuchniach w formie sproszkowanej i świeżej, a naturalne medycyny Chin, Indii i Tybetu korzystają z niego od wielu tysięcy lat i jest on jedną z najstarszych znanych leczniczych roślin.
Jest uniwersalnym panaceum na wiele dolegliwości. Poprawia krążenie i przemianę materii.
Przyspiesza spalanie kalorii, tym samym świetnie sprawdza się w procesie odchudzania. Łagodzi objawy zatruć pokarmowych, wpływa na zwiększenie apetytu u niejadków. Stosuje się go nawet do łagodzenia objawów choroby lokomocyjnej.
Jest uznawany za naturalny antybiotyk, środek napotny i wykrztuśny w czasie infekcji dolnych i górnych dróg oddechowych. Doskonale rozgrzewa podczas przeziębień.