Miodowe ciastka – Na pewno się w nich zakochasz – Przepis.
132
Wszystkie składniki oprócz mąki umieść w niewielkim rondelku. Powoli podgrzewaj i stale mieszając doprowadź do uzyskania jednolitej konsystencji. Uważaj, ponieważ masę bardzo łatwo jest przypalić. Wsyp mąkę do miski, zalej gorącą masą i energicznie wymieszaj całość. Wyrób ciasto rękami i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość około 3 mm i powykrawaj z niego kółka, o średnicy około 3 centymetrów. Otrzymane ciasteczka wstaw na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piecz około 7 minut (aż się zrumienią).
Mąkę i cukier waniliowy wymieszaj z mlekiem i ugotuj gęstą, podobną do budyniu masę. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzyj na gładki krem i stopniowo dodawaj do niego wystudzony budyń. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę z mlekiem.
Upieczone ciasteczka złącz przy pomocy otrzymanego nadzienia, zanurz w polewie i odstaw na kratkę do zastygnięcia czekolady.