Miodowe ciastka – Na pewno się w nich zakochasz – Przepis.

Miodowe ciasteczka do kawy – szybkie w przygotowaniu i wszystkim smakują!

Te wyśmienite ciastka miodowe świetnie sprawdzą się zarówno jako codzienna przekąska, jak i wyszukany smakołyk na szczególne okazje. Dzięki zawartości miodu zachowują świeżość przez długi czas, lecz są tak pyszne, że znikają w mgnieniu oka!

Składniki:

Ciastka:

  • 450 g mąki pszennej,
  • 200 g cukru,
  • 100 g masła lub margaryny,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 średniej wielkości jajka,
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej.

Masa do przełożenia:

  • 200 g masła,
  • 400 ml mleka,
  • 2 czubate łyżki mąki,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • ½ szklanku cukru pudru.

Polewa:

  • tabliczka gorzkiej czekolady (100 g)
  • 2 łyżki mleka.

Sposób przygotowania:

error: Treść zabezpieczona !!