Przystawka lepsza niż jakakolwiek kiełbasa: Mięso marynowane z cebulą – Hit na każdym przyjęciu.

Jeżeli jego kolor jest przezroczysty, oznacza to, iż mięso jest już gotowe do wyjęcia. Jeżeli natomiast kolor soku będzie czerwony należy gotować jeszcze przez kilka minut, po czym ponownie wykonać nacięcie.

W czasie gotowania mięsa wykonaj marynatę. W tym celu wymieszaj 50 ml wody z olejem, sokiem z cytryny (możesz użyć limonki) i octem balsamicznym. Dodaj sól i cukier oraz pozostałe przyprawy. Cebulę pokrój wedle uznania, w plasterki lub półksiężyce.

Ugotowane mięso pokrój w plasterki oraz umieść w misce układając je naprzemiennie z cebulą. Całość zalej marynatą, po czym przykryj szczelnie folią spożywczą.

Tak przygotowane mięso włóż do lodówki na minimum 4 h (wówczas co jakiś czas przemieszaj plastry mięsa), a najlepiej na całą noc. Papryczkę chili przekrój wzdłuż, oczyść z nasion i drobno posiekaj.

Mięso podawaj na talerzu udekorowane gałązkami ziół i uprzednio posiekaną papryczką, Bon appetit!

Czytaj dalej


error: Treść zabezpieczona !!