Przystawka lepsza niż jakakolwiek kiełbasa: Mięso marynowane z cebulą – Hit na każdym przyjęciu.
A czy można inaczej? Czy przystawka w postaci gotowanej wieprzowiny będzie równie mile widziana w Waszych domach? Zapewniam, że warto spróbować, bowiem gwarancja smaku jest zapewniona.
Co ważne, danie nie jest trudne w przygotowaniu, jedyne na co należy zwrócić szczególną uwagę, to właśnie marynata, która powinna nasycić mięso. W zależności od preferencji można spokojnie zamienić wieprzowinę na wołowinę, a kolendrę na np. natkę pietruszki, koperek czy bazylię.
Mięso umieść w garnku z wrzącą wodą. Dodaj ziarna pieprzu, liście laurowe, jedną cebulę oraz goździki. Gotuj na średnim ogniu przez około pół godziny, a następnie dodaj soli i wydłuż czas gotowania o kolejne 10 minut. Po tym czasie wykonaj delikatne nacięcie i sprawdź odcień soku wypływającego z mięsa.