Delikatne klopsiki pieczone w sosie pomidorowym na pewno zasmakują każdemu. Pod tym przepisem znajdziesz jeszcze jeden – bonusowy!
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj ją z mięsem i ryżem. Marchew obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do masy mięsnej jajko, czosnek i marchew, dopraw i starannie wymieszaj.
Z mieszanki formuj niewielkie kotlety i układaj w naczyniu do pieczenia. Składniki sosu starannie wymieszaj trzepaczką, do uzyskania gładkiej konsystencji. Polej nim równomiernie klopsiki.
Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. 30 minut. Możesz dodatkowo posypać klopsiki tartym serem. Smacznego!
Kapustę umyj, drobno posiekaj i wymieszaj z mięsem. Cebulę również posiekaj drobno i dodaj do masy z jajkiem i przyprawami.
Formuj z masy kulki i układaj w natłuszczonym naczyniu do pieczenia. Przykryj je folią i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Piecz ok. pół godziny. Po tym czasie wyjmij, posyp danie tartym serem i wstaw z powrotem do pieca na ok. 10 minut.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.