Tradycyjny przepis na kiszoną kapustę z jabłkami – Tak przygotowała je moja babcia. Obłędny smak

Kiszona kapusta to niskokaloryczna przekąska, która oprócz pysznego i intensywnego smaku zapewnia organizmowi mnóstwo witamin takich jak A, C, PP, E, B. Dodatkowo jest cennym źródłem błonnika, magnezu, wapnia, fosforu, siarki, chloru, sodu i potasu.

Te cechy powodować powinny coraz częstsze wykorzystywanie jej w naszych kuchniach. Jednym z kulinarnych pomysłów na kiszoną kapustę jest podanie jej z jabłkami na surowo – w formie sałatki do obiadu lub jako oddzielną przekąskę, którą przechowywać możemy przez długi czas w słoikach.

Na przygotowanie kapusty kiszonej z jabłkami potrzebować będziesz: 3 kg białej kapusty, 1 dużej marchewki, 2-3 jabłka oraz 3 łyżki soli.

error: Treść zabezpieczona !!