Poniższe wskazówki pozwolą zrobić w szybki sposób najlepszą kiszoną kapustę. Kapusta przyrządzona w ten sposób wytrzyma całą zimę, do następnego sezonu.

Kapusta na zimę w słoiku. Bez beczki i bez pleśni. Idealny przepis dla każdego.

Gotowa kapusta kiszona ze sklepu jest dosyć droga. Warto zatem samodzielnie ją przygotować w słoikach. Nie potrzebujesz beczki, aby ją ukisić. Zrobi ją każdy, nawet mieszkaniec najmniejszego mieszkania w bloku. Smakuje wybornie, nie pleśnieje i jest znakomitym zapasem w domowej spiżarni.

Przepis jest niezawodny i wypróbowany od lat. Kapusta w słoikach wytrzyma całą zimę, zachowując swój doskonały smak.

Przygotowanie kapusty w słoikach jest bardzo proste. Oto, co należy zrobić:

  • główkę kapusty poszatkować i posolić,
  • nie dodawać już żadnych innych przypraw,
  • odstawić na 12 godzin.

Następnym krokiem jest przełożenie kapusty wraz z powstałym sokiem do szklanych słoików.


error: Treść zabezpieczona !!