Twoja rodzina na pewno mu się nie oprze – Czekoladowe cudo z serowym kremem jest hitem wśród deserów i smakuje wyśmienicie.
13 388
Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól dokładnie wymieszaj w dużej misce.
Jajka ubij z cukrem, olejem i śmietaną. Połącz suche i mokre składniki przy pomocy miksera, aż do uzyskania jednolitej masy.
Wyłóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 12-15 minut. Po tym czasie sprawdź stopień upieczenia patyczkiem – jeśli będzie suchy, tzn. że biszkopt jest gotowy. Odstaw ciasto do wystygnięcia.
Zimne ciasto oddziel od papieru do pieczenia i podziel na 4 równe kawałki – tak, aby każdy z nich mógł tworzyć kolejną warstwę ciasta.
Zagotuj wodę z cukrem na syrop, po przestudzeniu dodaj do niego alkohol i nasącz gotowym ponczem wszystkie biszkopty.