Twoja rodzina na pewno mu się nie oprze – Czekoladowe cudo z serowym kremem jest hitem wśród deserów i smakuje wyśmienicie.

Mąkę, proszek do pieczenia, kakao i sól dokładnie wymieszaj w dużej misce.

Jajka ubij z cukrem, olejem i śmietaną. Połącz suche i mokre składniki przy pomocy miksera, aż do uzyskania jednolitej masy.

Wyłóż ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 12-15 minut. Po tym czasie sprawdź stopień upieczenia patyczkiem – jeśli będzie suchy, tzn. że biszkopt jest gotowy. Odstaw ciasto do wystygnięcia.

Zimne ciasto oddziel od papieru do pieczenia i podziel na 4 równe kawałki – tak, aby każdy z nich mógł tworzyć kolejną warstwę ciasta.

Zagotuj wodę z cukrem na syrop, po przestudzeniu dodaj do niego alkohol i nasącz gotowym ponczem wszystkie biszkopty.

error: Treść zabezpieczona !!