Wychodzi zawsze bardzo chrupiący. Jak szefowie kuchni marynują kurczaka. Zdradzamy sekret.

Przepis ten pochodzi z Indii, charakteryzuje się ostrym, ale charakterystycznym smakiem. Potrzebny będzie blender, w którym posiekać musimy odrobinę mięty z kolendrą, czosnek, plasterek korzenia imbiru, odrobinę papryczki chili oraz świeżo wyciskany sok z limonki. Do tak powstałej mieszanki dodać mielony pieprz, sól i miękkie masło.

Nacieramy mięso powstałą mieszkanką z każdej strony (również w środku), odstawiamy do lodówki na cztery godziny. Po tym czasie pieczemy w 220 °C do momentu aż będzie gotowe.

Nie bójmy się mieszać przypraw i dodatków, ponieważ można w ten sposób osiągnąć niesamowite połączenie, które na długo zapadnie w pamięć nawet najbardziej wybrednym koneserom.

Czytaj dalej


error: Treść zabezpieczona !!