Wychodzi zawsze bardzo chrupiący. Jak szefowie kuchni marynują kurczaka. Zdradzamy sekret.

Musztarda sprawia, że skórka kurczaka staje się chrupka, a mięso w środku delikatne. Do wykonania przepisu potrzebne jest również wino i oliwa z oliwek. Sekretem jest dodatek ziół prowansalskich i sosu tabasco, które dopełnią całokształt potrawy.

Pół łyżeczki soli, łyżeczkę ziół, łyżeczkę sosu tabasco wymieszać z dwoma łyżkami musztardy, dwoma łyżkami oliwy z oliwek, dwoma łyżkami białego (najlepiej wytrawnego) białego wina i kilkoma ząbkami czosnku, które należy wcześniej zmielić.

Tak uzyskaną mieszkankę wcieramy w mięso, które podsmażamy przez 4-5 minut na patelni z obu stron. Po podsmażeniu wkładamy do piekarnika, aż będzie gotowy w 180 °C. Gwarantuję niezapomnianą przygodę po kubkach smakowych z tym przepisem!

MASŁO=AROMAT


error: Treść zabezpieczona !!