Wychodzi zawsze bardzo chrupiący. Jak szefowie kuchni marynują kurczaka. Zdradzamy sekret.

Ta niezwykle sycąca potrawa, która skradnie podniebienie niejednemu smakoszowi, ozdobi każdy świąteczny stół.

Aby połączyć ze sobą pyszny aromat oraz wygląd dania muszę podzielić się z tobą kilkoma sekretami kulinarnymi.

PODSTAWĄ DANIA JEST PRZYPRAWA

Przepis na idealnego świątecznego kurczaka pochodzi z kuchni śródziemnomorskiej. Wewnątrz wyłożony aromatycznymi ząbkami czosnku, rozmarynem oraz specjałem świąt – mandarynkami. Na talerzu przyozdobią go zioła, mandarynki, a smak pogłębi się po wykorzystaniu wina i miodu.

Należy skomponować idealną mieszankę oliwy z oliwek, białego wina, soku mandarynkowego i miodu, później polać kurczaka i piec go przez 20 minut w temperaturze 220°C. Po tym czasie należy owinąć mięso folią i zostawić w piekarniku na kolejne 40 minut tym razem zmniejszając temperaturę do 170 stopni.

KURCZAK Z MUSZTARDĄ W PARZE 


error: Treść zabezpieczona !!