Ziemniaki ziołowe po niemiecku – Każdy je polubi. Kiedy pojawiają się na stole, wszystkie rozmowy milkną.
49
Pyszne ziemniaczki po niemiecku z ziołami – pokochacie ten przepis. Kiedy je serwuje, rozmowy ucichają.
Prosta potrawa jednogarnkowa prosto z Niemiec. Dla zwolenników chrupiących ziemniaczków i charakternej musztardy to połączenie będzie hitem! Do ziemniaków leci prosty sos i ziemniaczaną rutynę mamy z głowy. Przepis krok po kroku (daleko nie idziemy).
Składniki:
1kg ziemniaków
pęczek szczypiorku
2 łyżki musztardy francuskiej (lub innej)
60 ml octu winnego
100 ml oliwy z oliwek
sól i pierz według uznania
Przygotowanie:
Nasze ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy, aż będą miękkie (uwaga żeby się nie rozgotowały, nie robimy puree:)
Teraz w misce mieszamy resztę, wcześniej przygotowanych składników. Takim sposobem powstaje nasz sos.
Po odcedzeniu ziemniaków czekamy, aż lekko ostygną. Następnie dodajemy sos i Gotowe!
Nasze Niemieckie ziemniaczki smakują wybornie z grillowanymi lub smażonymi kiełbaskami. Bon Appetit