Pyszne cienkie ziemniaczane naleśniki – gdy tylko wystawię ją na stół znikają w kilka chwil
To idealny pomysł dla osób, którym znudziły się proste przepisy na naleśniki i chcą wypróbować czegoś nowego. Naleśniki z poniższego przepisu są o wiele lepsze od tych tradycyjnych, pasuje do nich mnóstwo farszów, a nawet można jeść je jako samodzielne danie.
Jeśli chcesz trochę poeksperymentować w kuchni – ten przepis jest dla Ciebie!
Obieramy ziemniaki, myjemy je i kroimy na cztery w miarę równe części. Umieszczamy je w rondelku, zalewamy wodą, solimy i gotujemy aż zmiękną.
Dodajemy do ziemniaków czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, mleko i mąkę. Mieszamy wszystko dokładnie, dodajemy olej i łyżeczkę soli. Znów mieszamy, a następnie odstawiamy masę na bok na około pół godziny.
Każdy z nich posypujemy ulubionymi ziołami. Należy uważać na moment przewracania każdego naleśnika, ponieważ są one o wiele bardziej kruche od tradycyjnych. Możesz podawać je z nadzieniem mięsnym, warzywnym lub grzybowym.