Trik szefa kuchni na przygotowanie soczystych żeberek w sosie czosnkowym. Wychodzą piekielnie dobre :P
Do przygotowania żeberek należy przygotować następujące składniki:
Następnie do powstałej mieszanki należy dodać cały cukier, sos sojowy, sok z połowy cytryny, czarny pieprz, czosnek, czerwoną paprykę i cynamon.
Całość należy dokładnie wymieszać, a następnie wszystkie żeberka należy przełożyć do dużej miski i zalać zrobioną marynatę. Wszystko trzeba przykryć folią spożywczą i pozostawić w marynacie przez około 30 minut.
Po tym czasie należy przełożyć żeberka wraz z marynatą na blachę do pieczenia i przykryć folią do pieczenia lub folią aluminiową. Przykryta całość należy wstawić do nagrzanego piekarnika na 220 stopni Celsjusza i piec przez około 50 minut.
Następnie należy całość wyjąć z piekarnika i usunąć folię. Po ściągnięciu foli całość ponownie należy wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez kolejne 30-40 minut.