Nadziewane ciasto francuskie, które pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli.

Pokochasz ten przepis, ponieważ jest bardzo szybki, łatwy i niezwykle smaczny.

Składniki:

  • ciasto francuskie – 600 gr
  • ser tostowy – 120 gr
  • kiełbaski – 200 gr
  • cebula – 50 gr
  • pomidorki koktajlowe – 70 gr
  • mozzarella – 100 gr
  • jajka – 1 sztuka
  • Parmezan – 40 gr
  • do dekoracji: pietruszka – 10 gr

Przygotowanie:

Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na papierze do pieczenia.

Na cieście układać tostowany ser w odpowiednich odstępach. Umieść kiełbaski na serze.

Zawsze układaj kiełbaski na serze i dwie obok siebie. W sumie zużyliśmy 6 kiełbasek. Obierz i drobno posiekaj cebulę.

Wlać między rzędy kiełbasek. Na koniec umyj i pokrój pomidory w księżyce. Rozsmarować równomiernie na cieście francuskim.

Teraz przystępujemy do butelkowania. Robimy to ostrożnie, bo nadzienia jest naprawdę dużo, żeby można było zrobić to idealnie, trzeba to robić powoli i dokładnie. Na koniec posmarować roztrzepanym jajkiem.

Posypać startym parmezanem i zapiekać. Piec w temperaturze 190°C/25 minut.

Życzymy smacznego! 🙂


error: Treść zabezpieczona !!