Nadziewane ciasto francuskie, które pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli.
194
Pokochasz ten przepis, ponieważ jest bardzo szybki, łatwy i niezwykle smaczny.
Składniki:
ciasto francuskie – 600 gr
ser tostowy – 120 gr
kiełbaski – 200 gr
cebula – 50 gr
pomidorki koktajlowe – 70 gr
mozzarella – 100 gr
jajka – 1 sztuka
Parmezan – 40 gr
do dekoracji: pietruszka – 10 gr
Przygotowanie:
Rozłóż arkusz ciasta francuskiego na papierze do pieczenia.
Na cieście układać tostowany ser w odpowiednich odstępach. Umieść kiełbaski na serze.
Zawsze układaj kiełbaski na serze i dwie obok siebie. W sumie zużyliśmy 6 kiełbasek. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Wlać między rzędy kiełbasek. Na koniec umyj i pokrój pomidory w księżyce. Rozsmarować równomiernie na cieście francuskim.
Teraz przystępujemy do butelkowania. Robimy to ostrożnie, bo nadzienia jest naprawdę dużo, żeby można było zrobić to idealnie, trzeba to robić powoli i dokładnie. Na koniec posmarować roztrzepanym jajkiem.
Posypać startym parmezanem i zapiekać. Piec w temperaturze 190°C/25 minut.