Poznaj bliżej przepis na to fantastyczne danie.. Każdy będzie zachwycony.

Przede wszystkim należy wykonać farsz. Zmielony kurczak podsmażyć na patelni wraz z imbirem oraz czosnkiem, tak by się zarumienił. Następnie zaleca się dodanie kapusty, marchewki, cebuli i należy czekać, aż składniki się ze sobą zmieszają, można od czasu do czasu zamieszać, by nic nie przywarło do patelni lub garnka.

Dobrze jest wszystko podsmażać przez około 5 minut na małym ogniu. W międzyczasie do miski wlać wodę i wymieszać z mąką, a powstałą pastę wykorzystuje się do sajgonek. Na rolkę ciasta francuskiego nakłada się równomiernie farsz i następnie trzeba ciasto zwinąć w kształt sajgonki. Brzegi ciasta łączy się pastą, co zapobiegnie rozklejaniu się potrawy.

Sajgonki z kurczakiem należy usmażyć do zarumienienia się i można je podawać z ulubionym sosem i dodatkami.

Czytaj dalej


error: Treść zabezpieczona !!