Ten sposób przygotowywania jajek to hit internetu – wypróbuj go, a poczujesz się jak w restauracji z gwiazdką Michelin.
To może brzmieć trudno, ale w rzeczywistości jest to proste i może wzbogacić Twoje codzienne posiłki! Wybierz swoją preferowaną metodę i zaskocz rodzinę wyjątkowym śniadaniem!
Rozpocznij od włożenia jajka do miski. Następnie ustaw garnek z wodą i solą na kuchence. Włóż jajka do garnka, zakryj i gotuj przez 4 minuty. Po ugotowaniu wyjmij jajka na talerz i podaj.
Zacznij od przygotowania małych misek, w każdej z odrobiną wody i wbij do nich po jednym jajku. W garnku zagotuj trochę wody, następnie na garnku umieść wkład do gotowania na parze i na nim miseczki z jajkami. Gotuj pod pokrywą przez kilka minut, aż jajka będą ścięte. Po ugotowaniu wyjmij jajka z misek.
W głębszej patelni doprowadź wodę do wrzenia, a następnie połóż w niej chochlę nasmarowaną olejem. Wbij do niej jajko i gotuj, aż białko się zetnie, potem zanurz jajko w wodzie i gotuj pod przykryciem przez 3 minuty.