To sztuka zrobić biszkopt, który się nie kruszy. Warto znaleźć niezawodny przepis.

Zdziwicie się, jak biszkopty mojej babci nigdy się nie kruszą!

Jest lekki, puszysty i prosty w wykonaniu. To biszkopt idealny! Ten biszkopt jest idealny do każdego rodzaju ciasta.

Do wykonania biszkoptów potrzebujemy następujących składników:

  • 4 jajka (osobno żółtka i białka)
  • 6 łyżek cukru
  • Szczypta soli
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 40 ml mleka
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 4 łyżki olejów roślinnych

Opcjonalnie:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Najpierw delikatnie oddziel żółtka od białek. Następnie umieść jajka w dwóch miskach. Wymieszaj cukier waniliowy i zwykły cukier razem w kubku.

Żółtka posolić, a następnie dobrze wymieszać. Białka również mieszamy z solą i delikatnie ubijamy mikserem. Należy użyć wolnej prędkości, aby uniknąć nadmiernego mieszania jaj.

Po ubiciu białek należy dodać cukier. Należy to zrobić w trzech turach. Po rozpuszczeniu cukru zwiększamy obroty do maksimum, a następnie wyłączamy.

Wmieszaj do masy żółtka i mleko. Za pomocą szpatułki wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Ponownie wmieszaj przesianą mąkę, upewniając się, że nie ma grudek. Teraz możesz dodać proszek do pieczenia.

W misce połącz olej i mleko. W misce wymieszaj ze sobą mleko i olej. Następnie dodaj część ciasta do miski. Połącz delikatnie.

Umieść masę w formie do pieczenia. Użyj szpatułki, aby wyrównać masę. Następnie delikatnie włóż w ciasto pałeczkę i zrób spiralę.

Piec biszkopt przez 45 minut w temperaturze 170°C. Piec biszkopt przez około 45 minut.

Smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!