Szybkie i chrupiące włoskie ciasteczka z twarogiem: Zakochałam się w nich: Poznaj przepis
Krem:
Najpierw weź głęboką miskę i połącz cukier ze skórką cytryny i jajkiem.
Dobrze wymieszaj, aby całkowicie rozpuścić cukier. Następnie dodaj do miski roztopione i schłodzone masło.
Następnie do powstałej mieszanki wlej przesianą mąkę i zrób miękkie ciasto. Zawiń gotowe ciasto w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 15-20 minut. W tym czasie możesz od razu zacząć przygotowywać nadzienie.
Wyjmij ciasto z lodówki i podziel na 6 równych części i uformuj na kwadraty. Następnie każdy kwadrat ostrożnie wkładamy do przygotowanych foremek. A teraz wróćmy do nadzienia. Najpierw twarożek należy wymieszać z cukrem, żółtkiem i wanilią na gładką masę.
Białko ubić mikserem osobno na gęstą pianę. I dopiero wtedy ostrożnie wymieszaj z kremem. Następnie gotowy serek umieszczamy w foremkach pokrytych ciastem i zaginamy brzegi ciasta do środka każdego ciasta.
Aby delikatne nadzienie nie przypaliło się, dobrze jest przykryć górę folią przed włożeniem jej do piekarnika.
Na koniec pozostaje rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec w nim ciastka przez 30-35 minut.