Jest to szybki i łatwy przepis na autentyczną włoską babkę. Jej smak będzie zaskoczeniem dla wszystkich.

Wykonanie oryginalnego włoskiego przepisu jest bardzo proste. Można go modyfikować, dostosowując do własnych upodobań i składników, które mamy pod ręką.

Panettone jest pyszne z orzechami, czekoladą lub egzotycznymi owocami. Panettone, znane również jako włoska babeczka lub panettone, zyskuje coraz większą popularność. Doskonale nadaje się na każdą okazję. Doskonale nadaje się na przyjęcia, święta, a nawet do codziennej kawy!

CZEGO POTRZEBUJESZ?

  • 25 gramów drożdży
  • 855 gramów mąki
  • 180 g masła
  • 2 jajka
  • 4 żółtka
  • 50 g cukru + 1 łyżeczka do ciasta
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/2 szklanki wody
  • skórka z jednej średniej wielkości cytryny
  • 100 g orzechów
  • 100g owoców kandyzowanych
  • 150 g rodzynek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

error: Treść zabezpieczona !!