Piecz wieprzowinę według tego przepisu – Pozostaje delikatna i soczysta, a potrzebujesz tylko 4 składników.

Wieprzowina jeszcze nigdy nie była tak krucha i soczysta. Tylko 4 składniki, które zapewniają doskonały smak, a mięso całkowicie rozpływa się w ustach. Od teraz piekę tylko tak!

Wypróbuj ten przepis  i upewnij się, że mięso jest dużo bardziej soczyste. 

Składniki:

  • 1,5 kg wieprzowiny
  • 2 cebule
  • 1 łyżka musztardy
  • trochę sosu sojowego
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • torba (rękaw) do pieczenia

opcjonalnie:

  • miód
  • warzywa do smaku

Przygotowanie:

Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki.

Następnie te kawałki mięsa wymieszaj z solą, pieprzem, musztardą, sosem sojowym (nie przesadzaj z sosem sojowym, aby mięso nie było twarde). Włóż mięso do miski i przykryj ręcznikiem. Wstaw do lodówki aby mięso przeszło marynatą na 2-3 godziny. Pokrój cebulę na pół koła. Włóż do woreczka do pieczenia razem z marynowanym mięsem.

Zawiązujemy torbę i robimy kilka dziurek wykałaczką.  Tak wypełniony worek do pieczenia umieść na blasze do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika. Piec w 200°C przez około 1 godzinę. Po tym czasie mięso wyciągnij z worka i piecz jeszcze przez 10-15 minut.

Takie pachnące, pikantne, soczyste i delikatne mięso będzie idealnym daniem głównym do ulubionego dodatku lub sałatki.

Do mięsa można również dodać większe kawałki grzybów, marchewki lub innych warzyw.

Możesz również dodać trochę miodu do sosu 10 minut przed pieczeniem, aby wzmocnić smak. Życzymy smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!