Znajomy kucharz z prestiżowej restauracji zdradził przepis na pyszną pieczoną wieprzowinę. Doskonały smak.
Danie te często możemy znaleźć w menu w wielu prestiżowych restauracjach. Jest ono przygotowywane na wiele sposobów. Przygotowaliśmy dla Ciebie najprostszą opcję, która nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych a jej smak jest obłędny!
Jako przystawka, będzie pasować wiele rzeczy np. puree ziemniaczane lub makaron. Ci, którzy dbają o swoją sylwetkę, wystarczy że dodadzą do niego swoją ulubioną sałatkę warzywną. Do dzieła!
Pokrój wieprzowinę jak na kotlety. Dobrze rozbij za pomocą tłuczka. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym. Połóż na niej mięso. Posól i popieprz. Pokrój pomidory. Ułóż je na mięsie. Zetrzyj ser na tarce. Weź jedną trzecią sera i posyp nim mięso i pomidory.
Połóż grzyby na wierzchu i posmaruj majonezem.Posól i posyp pozostałym serem.Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Gotowe!