Roladki wieprzowe po morawskuz czosnkiem i kwaśną śmietaną: Pyszny obiad z jednej patelni, wszyscy po prostu się zbiegają

Znakomity i szybki obiad według starej receptury. Roladki morawskie są bardzo łatwe w przygotowaniu i można zmieniać ich smak w zależności od tego, czym je nadziejesz. Włącz swoją wyobraźnie i przygotuj te pyszne danie dla swojej rodziny!

Potrzebujesz:

  • 400 g karkówki
  • Mąka
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Olej
  • Nadzienie:
  • Masło -50 g
  • Zioła – do smaku
  • Czosnek – 4 ząbki

Sos:

  • Woda -250 ml
  • Sól -1/3 łyżeczki
  • Czosnek -3-4 ząbki
  • Śmietana -3-4 łyżki
  • Mąka -1 łyżeczka (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Najpierw pokrój mięso w plastry o grubości około 1 cm. Następnie posól i dopraw do smaku z obu stron. Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie w misce. Posmaruj nim każdy kawałek mięsa i zwiń. Do każdego kawałka możesz również dodać kawałek sera.

Zepnij mięso wykałaczkami. Na koniec obtocz roladki w mące i podsmaż na patelni z odrobiną oleju (na złocisto-brązowy kolor). Teraz przygotuj sos.

Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Polej mięso i duś na wolnym ogniu.

SMACZNEGO!

error: Treść zabezpieczona !!