Warzywne kotleciki w 15 min – pyszne, lepsze niż te mięsne. Przekonaj się, jakie są smaczne

Te warzywne kotleciki przygotujesz w kwadrans! Są pyszną i niezwykle odżywczą alternatywą dla mięsa. Przekonaj się, jakie są smaczne!

Składniki:

  • 3 łyżki stołowe mąki pszennej
  • 400 g gotowej mieszanki warzywnej z mrożonki
  • 2 jajka
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki stołowe oliwy

Porada:

Opcjonalnie możesz dodać do masy odrobinę (1 lub 2 łyżki stołowe) chudego twarogu. Kotleciki nabiorą delikatniejszej konsystencji, będą bardziej soczyste i miękkie.

Sposób przygotowania: 

Zamrożone warzywa zmiksuj w blenderze. Wymieszaj je z jajkami i mąką, dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej na patelni oliwę. Z masy formuj okrągłe kotleciki w dłoniach i smaż z obu stron ( każdą stronę przez ok. 2- 3 minuty).

Podawaj kotleciki ze zdrowymi surówkami, sałatką warzywną oraz ziemniakami lub pożywną kaszą. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!