Wystarczą udka z kurczaka oraz kapusta, a Twoje danie zyska uznanie wśród gości. Szybkie i smaczne danie bez wysiłku.
Potrawy przyrządzane w piekarniku są bardziej zdrowe i soczyste od tradycyjnego smażenia. Co więcej, takie danie jest idealne jako główne, ale sprawdzi się także jako przekąska.
Fenomen tkwi w kapuście, na której ułożone jest mięso. Warzywo wchłonie cały sok i aromat kurczaka. To zagwarantuje doskonały smak mięsa.
Kapustę pokrój na grube plastry o grubości około 2 cm i ułóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Następnie posyp je przyprawami, a na wierzch ułóż udka z kurczaka.
Rozgnieć czosnek lub drobno zetrzyj i wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem.
Możesz wykorzystać także inne przyprawy, które lubisz. Powstałą pastę nałóż na mięso. Nagrzej piekarnik na 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut.
Kapusta, która zabrała smaku za sprawą przypraw, stała się idealnym dodatkiem do dania.