Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch: Roladki z twarogu w 20 minut. Doskonały deser na wszelkie okazje.
7
Doskonały deser na wszelkie okazje! Idealny dodatek, który umili każdy dzień.
Połączenie prostych składników tworzy wspaniałe dzieło sztuki kulinarnej. Myślę, że nie ma sensu długo mówić o jego uwodzicielskim aromacie kokosa i delikatnej konsystencji, po prostu przygotuj je sama, a zrozumiesz!
Składniki:
250 g twarogu
1 szczypta soli
80 g masła
180 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
2 łyżki wiórek kokosowych
Przygotowanie:
Połącz twaróg z solą i pokrojonym w kostkę miękkim masłem. Rozgnieć widelcem do uzyskania gładkości.
Dodaj połowę przesianej mąki i proszek do pieczenia do twarogu, wymieszaj. Następnie stopniowo wsypuj pozostałą mąkę (możesz potrzebować jej trochę więcej lub mniej), zagnieć zwarte ciasto.
Podziel je na dwie części i każdą zwiń w rolkę. Teraz rozwałkuj je wałkiem w długi prostokąt o grubości 2-3 mm. Odetnij postrzępione krawędzie.
Każdy kawałek ciasta posyp cukrem i wiórkami kokosowymi, a następnie zwiń ciasno w roladę.
Roladki pokrój na 5 cm kawałki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez 20 minut.