Wygląda i smakuje bosko. Smażone batoniki twarogowe – Ten przepis to mój hit imprezy.

Oto przepis na przepyszne, twarogowe batoniki. Ten doskonały deser jest prosty w przygotowaniu, a smak zapada na długo w pamięć.

Jeśli twaróg jest bardzo mokry, to go otwórz i zostaw na trochę do wyschnięcia. Batoniki najlepiej smażyć na małym ogniu i w trakcie smażenia obrócić je kilkukrotnie. Wtedy będziesz mieć pewność, że będą dobrze usmażone.

Składniki

  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 jajko
  • 1/8 łyżeczki wanilii
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 łyżki cukru pudru (do dekoracji)

Sposób przygotowania

Bardzo dokładnie przetrzyj twaróg, w celu usunięcia wszystkich grudek i włóż do głębokiej miski.

Do twarogu dodaj śmietanę, jajko, mąkę, wanilię, proszek do pieczenia, cukier, sól i sodę, a następnie wszystko wymieszaj.

Powierzchnię masy posyp mąką i delikatnie ugnieć ciasto.

Z ciasta uformuj długie ruloniki, a następnie podziel je na dowolnej długości batoniki.

Batoniki smaż na patelni po obu stronach, aż uzyskają złoty kolor.

Przed podaniem posyp twarogowe batoniki cukrem pudrem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!

Warning: A non-numeric value encountered in /home/skrypty/domains/tesciowagotuje.pl/public_html/wp-content/plugins/mashshare-sharebar/includes/template-functions.php on line 409