Szybka i słodka przekąska twarogowa – zrobisz ją w kilka minut, każdemu zasmakuje – Tutaj przepis
Szybka i słodka przekąska, idealna na letnie, niedzielne popołudnie
Potrzebujesz tylko:
Krem:
- 400 g twarogu
- 40 g miękkiego masła
- 50 g cukru
- cukier waniliowy
Ponadto:
- 160 g mlecznej czekolady
- 30 g oleju roślinnego
Akcesoria kuchenne
- silikonowa forma do muffinek
- pędzelek
- miska
- szpatułka
Wykonanie:
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej, lub szybciej w kuchence mikrofalowej.
Połącz czekoladę z olejem roślinnym i dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną czekoladę rozprowadź równomiernie przy użyciu pędzelka w silikonowej formie do muffinek. Wstaw do zamrażarki na około 10 minut. Po tym czasie rozprowadź kolejną warstwę czekolady i ponownie wstaw formę do zamrażarki – część czekolady zostaw, będzie potrzebna na końcu.
W tym czasie przygotuj krem: Przy pomocy łyżki połącz dokładnie twarożek z cukrem i nierozpuszczonym masłem.
Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wyłóż przygotowany krem na wcześniej zmrożoną czekoladę.
Wygładź wierzch szpatułką. rozprowadź pozostałą czekoladę i ponownie wygładź.