Szybkie zapiekane pieczywo. Wszystkim zasmakuje i ozdobi każdy stół.

Wszyscy lubimy szybkie obiady po męczącym dniu, które nie są trudne do przygotowania. Smaczne pieczywo z dużą ilością sera, warzyw i szynki. Zaspokoi apetyty i napełni brzuszki całej rodziny.

Składniki:

  • 80-100 g szynki
  • 90 g ser Camembert
  • 100 g szynki
  • 1 cebula dymka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 100 gramów kwaśnej śmietany
  • posiekana pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • 6 kromek dojrzałego chleba
  • 6 plastrów bekonu angielskiego (cienkiego)

Przygotowanie:

Drobno posiekaj szynkę, pieprz i białą część cebuli. Ser grubo zetrzeć. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić. Na każdej kromce chleba połóż plasterek bekonu i ułóż na nim przygotowaną mieszankę. Chleb ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200°C przez około 10 minut.

Podawać na gorąco. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!