Szybkie zapiekane pieczywo. Wszystkim zasmakuje i ozdobi każdy stół.
21
Wszyscy lubimy szybkie obiady po męczącym dniu, które nie są trudne do przygotowania. Smaczne pieczywo z dużą ilością sera, warzyw i szynki. Zaspokoi apetyty i napełni brzuszki całej rodziny.
Składniki:
80-100 g szynki
90 g ser Camembert
100 g szynki
1 cebula dymka
1-2 ząbki czosnku
1/2 czerwonej papryki
100 gramów kwaśnej śmietany
posiekana pietruszka
sól
pieprz
6 kromek dojrzałego chleba
6 plastrów bekonu angielskiego (cienkiego)
Przygotowanie:
Drobno posiekaj szynkę, pieprz i białą część cebuli. Ser grubo zetrzeć. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić. Na każdej kromce chleba połóż plasterek bekonu i ułóż na nim przygotowaną mieszankę. Chleb ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200°C przez około 10 minut.