Szybka pasta jajeczna – Hit w mojej kuchni. Nikt nie robi lepszej

Pasta jajeczna jest jednym z najszybszych i najsmaczniejszych pomysłów na kanapkę.

Pokażę ci przepis, który jest nie tylko prosty, ale także bardzo smaczny. To świetna receptura, która zasmakuje nawet największym niejadkom.

Lista składników:

  • jaja kurze – 6 sztuk
  • serek topiony – 2 Å‚yżki stoÅ‚owe
  • majonez – 1 Å‚yżka stoÅ‚owa
  • starta cebula – 2 Å‚yżeczki
  • sok z cytryny – 1 Å‚yżeczka
  • kurkuma – 0,5 Å‚yżeczki
  • pieprz czarny, sól
  • szczypiorek

Sposób wykonania:

Do rondla z gotującą się wodą wrzuć jajka i ugotuj je na twardo. Gdy jajka ostygną, obierz je ze skorupek i rozgnieć widelcem. Do jajek dodaj resztę składników, szczypiorek drobno pokrój.

Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Pastę wstaw do lodówki mniej więcej na 60 minut, by smaki się połączyły. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!