Jego przygotowanie jest szybkie, bo wystarczy wymieszać, upiec i gotowe. Koniecznie wypróbuj ten prosty przepis, nawet początkujący sobie z nim poradzi.
Do posypania:
Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę.
Zawsze dodaję szczyptę soli do tej mieszanki. Dodaj roztopione masło, a następnie mleko. Mieszankę dokładnie wymieszać .
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia – przesiewamy ją do masy. Wymieszać jednorodne ciasto. Obierz jabłka, wyczyść je.
Kroimy na małe kawałki lub możemy pokroić w plasterki, jak chcesz. Wymieszać ciasto na gładką konsystencję.
Delikatnie posmaruj blachę i wylej na nią ciasto. Wygładzamy powierzchnię. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C. Czas pieczenia to około 30-35 minut, ale postępuj zgodnie z urządzeniem.