Jedna sztuczka i zachowują świeżość przez lata: Nie wkładam już orzechów do zamrażarki.
1 654
W zeszłym roku nie mieliśmy w ogóle nic z uprawy orzechów.
Wszystkie orzechy były czarne, więc zostaliśmy zupełnie bez upraw. Tego roku, nasze zbiory są owocne, a nadal jesteśmy w trakcie zbiorów.
Polecam każdemu, kto ma również to szczęście. Tak przechowywane orzechy są znacznie lepsze niż mrożone. Gwarantuje, że nie zestarzeją się i pozostaną dokładnie takie, jak świeże.
To wskazówka, jak przechowywać orzechy bez zamrażania nawet przez wiele lat. Jeśli masz szczęście i masz orzechy, koniecznie spróbuj.
Jak przechowywać orzechy bez zamrażania? To najlepszy sposób!
Wystarczy dokładnie wyczyścić orzechy i wysuszyć. Obrać ze skorupek.
Wszystko, co musisz zrobić, to po prostu włożyć orzechy do czystych słoików. Zamknij jak w przypadku konwencjonalnego uszczelnienia.
Nie dodajemy niczego więcej, wody ani naparów. Teraz umieszczamy szklanki w dużym garnku parzonym w temperaturze 80 stopni Celsjusza. Gotujemy tylko kilka minut, aż pokrywka się zatrzaśnie, to wszystko.
Przechowywane w ten sposób orzechy nie gniją ani nie pleśnieją i utrzymują się przez lata. WSKAZÓWKA: Aby mieć całkowitą pewność, że orzechy się nie zepsują, dodaj do nich jeden liść laurowy. Możesz również użyć tej samej metody do przechowywania suszonych grzybów.