Ścieram surowe buraki na tarce i robię w ten sposób, wychodzi przepysznie- jedzą ją nawet przeciwnicy tego warzywa

Surówka z buraków dostarcza do organizmu witaminy a przede wszystkim żelazo jest zdrowsza od innej wersji z gotowanych buraczków, gdyż są one surowe.

Powinna gościć u każdego w kuchni podczas obiadu unikalny smak, przepis łatwy do wykonania potrzebujemy na trzy osobową rodzinę:

  • dwa buraczki,
  • jabłko,
  • cebulę,
  • sok z cytryny.

Buraczki ucieramy na tarce o dużych oczkach i jabłko cebulkę kroimy w kostkę ,dodajemy troszeczkę soku z cytryny i do smaku sól i pieprz i mamy cudowną bombę witaminową do obiadu.

Polecam do kuchni wegańskiej, jak i tradycyjnej. Wegańska w połączniu z ala mielonymi z brokuła i kaszy jaglanej. Bardzo pyszne, smaczne danie.

Surówka z buraczków powinna odstać z godzinę ,dwie przed zjedzeniem, żeby smaki z przyprawami się przemacerowały żeby była smaczniejsza, polecam to danie dla każdego niema przeciwskazań do jedzenia ponieważ jest to bardzo zdrowy posiłek.

Oczywiście należy uwzględnić z jakich upraw pochodzi buraczek.

Jeżeli jest to produkcja masowa czyli opryski są na porządku dziennym należy, poszukać upraw eko z certyfikatem, gdzie są przebadane pola, ponieważ można sobie zrobić więcej zła dla organizmu niż pożytku.


error: Treść zabezpieczona !!