Ścieram surowe buraki na tarce i robię w ten sposób, wychodzi przepysznie- jedzą ją nawet przeciwnicy tego warzywa
Powinna gościć u każdego w kuchni podczas obiadu unikalny smak, przepis łatwy do wykonania potrzebujemy na trzy osobową rodzinę:
Buraczki ucieramy na tarce o dużych oczkach i jabłko cebulkę kroimy w kostkę ,dodajemy troszeczkę soku z cytryny i do smaku sól i pieprz i mamy cudowną bombę witaminową do obiadu.
Surówka z buraczków powinna odstać z godzinę ,dwie przed zjedzeniem, żeby smaki z przyprawami się przemacerowały żeby była smaczniejsza, polecam to danie dla każdego niema przeciwskazań do jedzenia ponieważ jest to bardzo zdrowy posiłek.
Jeżeli jest to produkcja masowa czyli opryski są na porządku dziennym należy, poszukać upraw eko z certyfikatem, gdzie są przebadane pola, ponieważ można sobie zrobić więcej zła dla organizmu niż pożytku.