Znajomy kucharz z prestiżowej restauracji zdradził przepis na pyszną pieczoną wieprzowinę. Doskonały smak.

Jeśli chcesz ugotować pyszną pieczoną wieprzowinę ten przepis to doskonały wybór. Mięso przygotowane według tej receptury jest bardzo soczyste i delikatne.

Danie te często możemy znaleźć w menu w wielu prestiżowych restauracjach. Jest ono przygotowywane na wiele sposobów. Przygotowaliśmy dla Ciebie najprostszą opcję, która nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych a jej smak jest obłędny!

Jako przystawka, będzie pasować wiele rzeczy np. puree ziemniaczane lub makaron. Ci, którzy dbają o swoją sylwetkę, wystarczy że dodadzą do niego swoją ulubioną sałatkę warzywną. Do dzieła!

Składniki:

  • Wieprzowina 500 g
  • Twardy ser 250 g
  • Pieczarki 100 g
  • Pomidor 2 sztuki
  • Majonez do smaku
  • Pieprz czarny do smaku
  • Sól do smaku

Mięso u kupców

Przygotowanie:

Pokrój wieprzowinę jak na kotlety. Dobrze rozbij za pomocą tłuczka. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem słonecznikowym. Połóż na niej mięso. Posól i popieprz. Pokrój pomidory. Ułóż je na mięsie. Zetrzyj ser na tarce. Weź jedną trzecią sera i posyp nim mięso i pomidory.

Połóż grzyby na wierzchu i posmaruj majonezem.Posól i posyp pozostałym serem.Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. Gotowe!

W razie potrzeby przepis można zmienić np. użyć cielęciny lub wołowiny zamiast wieprzowiny.

error: Treść zabezpieczona !!