Postępując zgodnie z tym przepisem z pewnością sobie poradzisz z ich przygotowaniem i będziesz zachwycona tym obłędnym smakiem!
Nadzienie:
Dodatkowo:
Rozpuść masło w gorącym mleku. W innej misce wymieszaj pokruszone drożdże, żółtka, cukier, dodaj mleko z roztopionym masłem. Dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę i sól.
Wyrób ciasto, przykryj i odstaw na dziesięć minut. W międzyczasie przygotuj nadzienie: Ubij białka z cukrem na sztywną pianę. Następnie wymieszaj ją z orzechami włoskimi.
Ciasto rozwałkuj, nałóż nadzienie. Przekrój na mniejsze części i zawiń w rulony. Powinnaś otrzymać trzy takie same rolki.
Każdą z nich pokrój w plasterki, tworząc w ten sposób ślimaczki. Ułóż na blasze do pieczenia.
Piecz około 25-30 minut. Rozpuść cukier w wodzie, dodaj plasterki cytryny i gotuj przez 3-4 minuty. Gorące ślimaki polej przygotowanym lukrem.22
Na koniec posyp cukrem pudrem i podawaj.