Kotlet z serową panierką. Bajeczna przyjemność jedzenia z każdym kęsem

Kotlet z serową panierką – sposób przygotowania

Przygotuj ten szybki, ale pyszny obiad w postaci prostych sznycli z szynką i serem, które nie wymagają nawet wielu składników.

Składniki na 4 porcje

  • Szynka – 200 g
  • Twardy żółty ser – 200 g
  • Jaja – 4 sztuki
  • Mąka półgruba – 3 łyżki
  • Sól – do smaku
  • Mielony czarny pieprz – do smaku
  • Curry – 1 łyżeczka
  • Olej roślinny – w razie potrzeby

Przygotowanie

Najpierw zetrzyj ser, a następnie szynkę do dużej miski. Ubij jajka, dodaj sól, mielony czarny pieprz, przyprawę curry (lub przyprawę do grilla) i mąkę półgrubą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzać olej roślinny i łyżką nakładać na niego powstałe ciasto. Kotlety smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron.

Następnie możesz je podać, smacznego!


error: Treść zabezpieczona !!