Kotlet z serową panierką. Bajeczna przyjemność jedzenia z każdym kęsem
75
Kotlet z serową panierką – sposób przygotowania
Przygotuj ten szybki, ale pyszny obiad w postaci prostych sznycli z szynką i serem, które nie wymagają nawet wielu składników.
Składniki na 4 porcje
Szynka – 200 g
Twardy żółty ser – 200 g
Jaja – 4 sztuki
Mąka półgruba – 3 łyżki
Sól – do smaku
Mielony czarny pieprz – do smaku
Curry – 1 łyżeczka
Olej roślinny – w razie potrzeby
Przygotowanie
Najpierw zetrzyj ser, a następnie szynkę do dużej miski. Ubij jajka, dodaj sól, mielony czarny pieprz, przyprawę curry (lub przyprawę do grilla) i mąkę półgrubą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzać olej roślinny i łyżką nakładać na niego powstałe ciasto. Kotlety smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron.