Oto szybki przepis: Znakomity sernik o aromatycznym zapachu, przepysznym smaku i z delikatną jak chmurka śmietanką.
W misce ubij jajka z cukrem, stopniowo dodawaj płynne składniki – mleko, olej i dokładnie wymieszaj.
Rozgnieć banany widelcem i dodaj je do ciasta. W drugiej misce wymieszaj wszystkie sypkie składniki – przesianą mąkę z kakao, solą i proszkiem do pieczenia. Następnie do ubitej masy dodaj porcjami suche składniki i miesza, aż uzyskasz jednorodne ciasto.
Wylej je na blachę do pieczenia, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 ° C przez około 30 minut. Po upieczeniu odstaw na około 5 minut do ostygnięcia, odwróć ciasto, zdejmij papier i ostudź.
Twarożek wymieszaj z 2-3 łyżkami cukru pudru. Śmietanę ubij, posłodź cukrem do smaku, a mniej więcej w połowie ubijania dodaj do niej fix i kontynuuj ubijanie. Wymieszaj za pomocą łyżki bitą śmietanę z twarogiem.