Zetrzyj kawałek selera naciowego z miodem i zapomnij o wysokim poziomie cholesterolu, kaszlu i cukrzycy: Zachowaj ten przepis.

Korzeń selera zawiera kilka witamin z grupy B – B1, B2, B6 i B9 – które odgrywają ważną rolę w podnoszeniu odporności organizmu i odporności na szkodliwe czynniki środowiskowe. Zawiera również substancje o działaniu antybiotycznym i przeciwgrzybiczym.

Zawiera również minerały niezbędne dla układu nerwowego i hormonalnego: wapń, magnez, potas, fosfor i żelazo oraz wysokiej jakości białka. Bogata zawartość błonnika w korzeniu selera stymuluje metabolizm i pomaga regulować wagę ciała.

Podobnie jak marchew, korzeń selera może być dobrym obrońcą przed nowotworami i suplementem wspomagającym w leczeniu nowotworów dzięki zawartym w nim substancjom o właściwościach cytostatycznych i przeciwnowotworowych.

Jak przygotować lek?


error: Treść zabezpieczona !!